FitKids

Fitkids Ter Apel

FITKIDS Ter Apel is er voor kinderen vanaf 6 jaar die ondanks hun chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening graag willen bewegen en sporten in een gewone sport- en fitnesszaal. Het kind kan weer leren zich fijn uit te leven tijdens het bewegen. Precies zoals het kind het zelf leuk vindt.
In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

Een keer vrijblijvend komen kijken en meedoen is mogelijk.

De training wordt gegeven op donderdag 16:30 – 17:30

FITKIDS Ter Apel maakt deel uit van de landelijke organisatie Stichting FITKIDS.

Waarom Fitkids?

Fitkids is speciaal opgezet voor kinderen met een chronische ziekte , beperking of een langdurige aandoening die te weinig bewegen. Tijdens het Fitkidsprogramma leert het kind dat bewegen leuk en gezond is. Er wordt getraind in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen.

Wanneer Fitkids?

Fitkids zal plaatsvinden op de donderdag middag. Van 16:30 tot 17:30 is er een uur sporten en bewegen voor kinderen van 6 – 18 jaar.

Voor wie?
Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met bijvoorbeeld astma, taaislijmziekte, neuromusculaire aandoeningen, downsyndroom, een motorische (ontwikkelings-) achterstand , diabetes, jeugdreuma, autisme of aangeboren hartafwijkingen.   De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist.

Kinderen met verschillende aandoeningen trainen met elkaar, onder het motto: ‘het maakt niet uit wat je hebt, iedereen heeft wel wat!’ Fitkids is geen obesitasprogramma. Natuurlijk kunnen kinderen met overgewicht of obesitas als comorbiditeit wel deelnemen aan Fitkids.

Doel van Fitkids
In Fitkids ontdekken de kinderen weer plezier in bewegen te krijgen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie.  Fitkids is een dynamisch project; kinderen blijven een half jaar tot maximaal een jaar in Fitkids. Het kind wordt gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een sport of activiteit. Dit kan eveneens beschouwd worden als een doel van Fitkids.

 

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Voor aanmelding en informatie over Fitkids Ter Apel kunt u contact opnemen met Bewegingscentrum Ter Apel op telefoon nummer 0599-653626.  Aanmelden kan ook via ons contactformulier http://fysiotherapieterapel.nl/contact/

Meer informatie over Fitkids is te vinden op www.fitkids.nl


fitkidslogo1