Fysiotherapie Ter Apel

Fysiotherapie Ter Apel is een gespecialiseerde en gecertificeerde praktijk op het gebied van fysiotherapie, actieve oefentherapie en preventieve training. Wij zijn een eerstelijns fysiotherapie praktijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. Onze therapeuten werken samen met u aan het behalen van uw fysieke doelstellingen.
En bent u niet in staat om bij ons op de praktijk te komen, dan komen we graag bij u thuis.

Bewegingscentrum Ter Apel

Naast de fysiotherapie is er ook een sportschool waar u onder begeleiding van fitness instructeurs kunt sporten. Voor meer informatie kunt u kijken op onze site: www.bewegingscentrumterapel.nl 

Voor Bewegingscentrum Ter Apel klik hier

Specialisme

 

De fitclub

Wil jij op een leuke manier weer gezonder en actiever worden? Dan is De Fitclub wat voor jou!

Wat is De Fitclub?

De Fitclub is een leefstijlprogramma voor kinderen met gewichtsproblemen, waarbij plezier voorop staat! Er doen kinderen mee met een te hoog gewicht (overgewicht of obesitas), maar ook kinderen met ondergewicht.
De Fitclub heeft als dat kinderen lekkerder in hun vel zitten en trots zijn op zichzelf! Want dat is een belangrijk doel die je meeneemt voor de rest van je leven. Het programma streeft naar een blijvende verandering van leefstijl van het kind en het gezin. Het is een leerproces. Een positieve aanpak en een gezellige sfeer staan hierin centraal. Een leefstijlverandering doe je immers met elkaar, en dit mag zeker leuk zijn! Genieten hoort daarbij, zoals lekker in je vel zitten en plezier beleven aan bewegen.

Hoe verloopt de Fitclub?
Bij De Fitclub start je met een gezamenlijk intake bij de kinderfysiotherapeut en diëtist. Vanuit hier stelt het kind samen met de ouders en zorgverleners doelen op die voor het kind belangrijk zijn. Voorbeelden hiervan zijn: “ik wil graag een leuke spijkerbroek in plaats van een joggingbroek” of “ik wil het graag langer volhouden bij de piepjestest” of “ik wil me zelfverzekerd voelen in mijn zwemkleding”.
Na de intake maken we samen een persoonlijk plan. Hierbij kun je hulp krijgen in je voedingskeuzes, tips krijgen om sterker in je schoenen te staan (zowel voor het kind als ouders), of om gemakkelijker in slaap te vallen. Nieuw is het sporten met de sportcoach. Deze lessen worden twee keer per week aangeboden in Ter Apel. Deze sportlessen staan in het teken van plezier in sporten en kennismaken met verschillende sporten, uiteraard wordt je conditie en je kracht er verbeterd en kun je gemakkelijker naar een sport doorstromen die jij leuk vindt.
Het eerste deel van de begeleiding duurt 6-12 maanden en intensief, daarna is nog de mogelijkheid tot ondersteunende begeleiding van 12 maanden.

Aanmelden of vragen?
Aanmelden kan via
De beweegcoach van Westerwolde Ron Wever (06-26975385 of r.wever@hvdsg.nl ) of bij Bewegingscentrum Ter Apel ( 0599 – 653626)

De Fitclub is een samenwerking van GGD Groningen, Previtas dieet en leefstijladvies, Stichting Welzijn Westerwolde, Fysiotherapie Ter Apel, Prenger en Hoekman en Westerweelde pedagogisch centrum